:: Läser ämne - RIKTLINJER I IDEOLOGI OCH POLITISK TEORI

-


 

 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem  ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 

Documento sin título
 
RIKTLINJER I IDEOLOGI OCH POLITISK TEORI

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Ideologi och politisk teori
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande

Froelle
Administratör


Registreringsdatum: 06 maj 2010
Inlägg: 77

InläggPostat: 2015-10-16 14:45:45    Rubrik: RIKTLINJER I IDEOLOGI OCH POLITISK TEORI Svara med citat

VIKTIGA RIKTLINJER I IDEOLOGI OCH POLITISK TEORI

Välkommen till Ideologi och politisk teori, vänligen läs igenom nedanstående riktlinjer som syftar till att göra diskussionerna bättre och mer läsvärda.

Regler
Självklart gäller forumets generella regler utan undantag. Läs dessa innan du postar.

Tydlig rubrik
Det står även i de generella reglerna, men tål att upprepas. Rubriken skall vara tydlig och förklarande om trådens ämne. Handlar tråden om en politiker bör namnet framgå i rubriken.
Otydliga rubriker kan komma att ändras av moderator, eller tråden kan komma att kastas.

Sök
Kolla alltid i fall ämnet du tänkt diskutera inte redan tidigare diskuterats. Skall man starta en ny tråd om något som varit avhandlat tidigare så skall det vara en annan inriktning eller vinkel på ämnet så att det motiverar en ny tråd. Tas inte hänsyn till detta så går tråden till papperskorgen eller slås ihop med en redan befintlig tråd.

Tidningsartiklar och dagsnyheter
Det är vanligt att inleda trådar med att citera en dagstidningsartikel. Inget fel i detta, men tänk på tre saker:
* Man får inte citera hela, eller större delen av en artikel. Då kränker man tidningens upphovsrätt. Citera valda delar eller, hellre, referera artikeln. Låt bli att lägga ut artiklar i fulltext på forumet.

* Begå inte heller det omvända misstaget att bara ge en länk till en artikel, men inte skriva vad artikeln handlar om. En trådstart ska vara begriplig i sig själv utan att tvinga användarna att läsa vidare på andra sidor.

* Starta inte trådar utan att kommentera den nyhet du tar upp. Det här är ett diskussionsforum, inte en länksamling eller en nyhetssida. Om du inte tycker att nyheten är tillräckligt intressant för att orka skriva en egen riktig kommentar med reflexion och argument, borde du låta bli att posta tråden. ("För jävligt, va! Vad tycker ni?" är inte en riktig kommentar.)
Bloggar & andra länkar
Det är inte heller tillåtet att skriva inlägg där meningen är att t ex promota en egen blogg eller liknande genom att skriva några rader med funderingar och i övrigt hänvisa till en annan plats på nätet. Inlägget skall vara ett fullvärdigt diskussionsunderlag och inte kräva att man besöker andra siter. Det är självklart ok att komplettera med länkar om man så vill i inlägget, men det skall inte vara det primära syftet.

Offtopic, Oneliners & Smileys mm
Inlägg som innehåller oneliners, som t ex "Word!", bara en smiley "Very Happy", eller rena offtopic-inlägg som inte för diskussionen framåt kan komma att tas bort utan att det meddelas varför. Om ett inlägg bara försvinner så beror det troligen på detta.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Ideologi och politisk teori Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
 


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |


Documento sin título
 Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Subza theme

Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005

Sidan tog 0.04 sekunder att ladda.